Please assign a menu to the primary menu location under menu

Het door Judith gemaakte mood board is een prachtig hulpmiddel om over verschillende onderwerpen te praten. Het blijkt dat Judith af en toe echt de eenzaamheid moet opzoeken om weer tot zichzelf te kunnen komen. Angsten en onzekerheid blijken Judith te weerhouden om echt te durven springen.

De eenzaamheid opzoeken

Voor ieder mens is het goed om momenten van bezinning in het leven in te bouwen. Je kunt dan prima nieuwe inzichten op doen. Judith beaamt dit en heeft daarom ook de zin “Als je authentiek wilt leven hoort eenzaamheid erbij” opgeplakt op haar mood board. Eenzaamheid omschrijft zij in deze context als het tot jezelf komen, jezelf bezinnen.

Grenzen bewaken

Judith verteld dat ze soms in haar leven te lang in situaties (relaties & werk)  is blijven hangen die niet goed voor haar waren. Omdat ze heel veel dingen leuk vindt is ze snel geneigd iets te doen wat de ander wil om zo tot harmonie te komen. Ze realiseert zich nu wel dat ze meer haar grenzen moet bewaken en moet luisteren naar haar innerlijke behoeftes. Dit alles heeft te maken met het respect hebben voor jezelf. De eenzaamheid opzoeken helpt Judith om haar grenzen te bewaken.

Buikademhaling

Wat Judith hierbij nog meer kan helpen is het optimaal gebruiken van haar buikademhaling.  Judith is met de oefening van Pien aan de slag gegaan. Ze moest haar hand op haar buik leggen en voelen dat deze heen en weer ging tijdens het ademhalen. Ze heeft nu het gevoel dat ze haar buik heeft opengegooid en meer vrij is. Het was eerst een ballon die onder hoogspanning stond en dicht zat. Daarom mocht ook eigenlijk niemand deze aanraken.

Tansformational breathing session

In de vorige aflevering zagen we dat Judith een ademsessie bij Jose Veenhof had gedaan. De sessie zelf was al behoorlijk pittig geweest maar ook daarna waren er heel veel emoties losgekomen. In haar werk als yoga lerares is Judith ook bezig met het focussen op de ademhaling maar deze sessie was toch totaal anders. Het was vooral de duur van de sessie die het verschil maakte. Ze was langer bezig met juist ademhalen dan dat ze ooit gedaan had en daardoor was het mogelijk om door een grens / barrière heen te gaan.

Durven springen

Op het mood board van Judith staat ook groot het woord levenstaak en de woorden durven springen. Pien weet dat Judith graag vooroordelen bij mensen zou willen weg nemen over het Syndroom van Down. Zou dat misschien haar levenstaak kunnen zijn? Op dit moment heeft Judith nog veel angst om onderuit gehaald te worden, ze doet liever kleine klusjes onder de radar opdat ze niet te diep kan vallen. Ze durft zich nog niet volledig in het licht te zetten en zich kwetsbaar op te stellen. Ergens houdt Judith nog iets tegen. Judith speelt graag de rol van kameleon, neemt graag een rol aan om zo niet haar zelf te hoeven zijn uit zelfbescherming.

Balans

Wanneer Judith weer in balans is en ze de angst om gekwetst te worden kan loslaten. Dan hoeft ze geen Kameleon meer te zijn. Dan kan ze authentiek blijven en dus zichzelf zijn. In de volgende aflevering gaan we daar dieper op in. KLIK HIER VOOR AFLEVERING 5

2 reacties

  1. Dank je wel Christian… actief luisteren en vragen stellen zonder oordeel vind ik zo ongelooflijk belangrijk. Voor mij de enige manier om op een respectvolle manier in contact te kunnen zijn met een ander.
    Groetjes

  2. Dank je wel Christine, wat een geweldig mooi compliment, dank je wel…erg lief!
    As zaterdag kun je alweer de 6e aflevering bekijken en …iets geheel nieuws… de Beeldverhalen!
    Groetjes Pien

Comments are closed.