Corona, het virus met de kroon, is een ‘leider’ die de wereld regeert en vooral wakker schudt. Koning, of wellicht Koningin Corona, weet beter dan welke leider ter wereld dan ook wat Moeder aarde werkelijk nodig heeft. Ze zorgt voor een collectief hoger bewustzijn. 2020 kan het jaar zijn van verandering!

Natuurlijk is er in de wereld veel angst, onrust, pijn en het verdriet. Deze donkere zijde is voor veel mensen verschrikkelijk. En toch, vanuit mijn ras optimisme en filosofische inborst, blijf ik ook naar de lichtzijde kijken van Corona. Het Coronavirus laat ons op de eerste plaats zien waar het in onze wereld werkelijk om gaat… Gezondheid en de zorg voor deze gezondheid! Een gezonde aarde, met alles dat op aarde mag leven.

Koningin Corona laat ons tevens zien hoe belangrijk een leven in liefde en respect is, naar onszelf en elkaar. We zien het om ons heen, we helpen en ondersteunen elkaar. Liefde betekent ook het belang van respect en dankbaarheid voelen voor wat Moeder aarde ons biedt. Ze laat verder zien hoe belangrijk het is om ‘pas op de plaatst’ te maken… en dat rust en tevredenheid voor evenwicht en herstel zorgt, in de wereld en in onszelf.

Voordat het Coronavirus uitbrak, liet Moeder aarde ons al decennialang, zo niet eeuwenlang, zien dat de mensheid er een potje van heeft gemaakt. Wetenschappers overal in de wereld slaan al jarenlang alarm, maar voelen zich niet gehoord. Nog teveel politieke leiders willen namelijk niet luisteren. Zij blijven zich focussen op iets anders dan wat werkelijk nodig is. Zij laten zich verleiden en regeren vanuit macht, hebzucht of controle vanuit angst. Eenieder weldenkend en bewust mens weet dat dit type eigenschappen de wereld nog nooit heeft geholpen, en ook nooit zal doen. Gaat het Coronavirus voor een ommekeer zorgen? Gaan de leiders die nog niet wakker zijn werkelijk veranderen?

Pas als alle politieke leiders wakker zijn geworden en bewust zijn van wat er écht in de wereld nodig is, zal de grote verandering kunnen plaatsvinden. Pas dan kan Moeder aarde in haar totaliteit gezond worden en in evenwicht komen. Pas dan zal alles dat op aarde leeft gezondheid en evenwicht ervaren. Pas dan zal de wereld een gezonde economie krijgen, vanuit een andere gedragen visie. Dan bestaat er geen rijk of arm meer, is er geen honger meer, ook geen honger naar meer.

De mensheid zal weer voelen dat ze leeft in plaats van overleeft. Dat ze compleet is zoals ze is, in natuurlijk evenwicht. Kortom, de mens kan weer vrijuit ademen, omdat de wereld weer kan ademen!

Pauline van Aken, presentator, mediatrainer en auteur.