Please assign a menu to the primary menu location under menu

In deze aflevering zien we dat Judith een ademsessie bij adem coach José Veenhof doet. De mist in het leven van Judith is opgetrokken en ze heeft het gevoel alsof de zon weer schijnt. Ze kan nog niet helemaal haar weg vinden maar ze voelt dat ze op de goede weg zit. Ook laat Judith haar mood board zien dat ze op verzoek van Pien heeft gemaakt.

Ademsessie

Omdat Judith moeite heeft om haar hele ademcapaciteit te benutten, had Pien een afspraak gemaakt bij adem therapeut José Veenhof. Middels de transformational breathing session van José heeft Judith haar adem weer door haar hele lijf voelen stromen. Het was een hele bijzondere ervaring, ze voelde dingen die ze nog nooit eerder in haar lijf gevoeld had. Ze kwam er ook achter dat er nog zaken in haar leven speelden waarvan ze eerder dacht dat ze die al verwerkt had. Het was een sessie vol met emoties maar ze kon zichzelf erna wel weer bijeen krijgen. Ze voelde zich een ander mens en ook echt aanwezig in haar lijf.

Mood board

Pien had Judith de opdracht gegeven een mood board te maken. Ze moest plaatjes verzamelen die ze moest koppelen aan: respect voor jezelf, relaties & werk en vrienden. Judith heeft een hele gezonde lunch voor Pien klaargemaakt en laat trots haar 3 verschillende collages zien. Het samenstellen van het mood board vond Judith wel een moeilijk proces. Het kostte echt wel wat tijd om precies in beeld te krijgen van ze voelde.

Good Food

Gezond eten is een belangrijk thema voor Judith. Pien vraagt haar hoe het te verklaren is dat ze zo zwaar is geweest als gezond eten zo belangrijk is. Judith legt uit dat ook hier het “alles of niets” principe weer van toepassing is. Ze had zich in haar zware, niet zo gelukkige periode gemakkelijk aangepast aan wat er in haar omgeving gegeten werd en at toen niet zozeer wat ze zelf wilde. Het eten van koolhydraten, chips en koek werd een soort verslaving. Ze bouwde letterlijk een muur om haar heen en voelde zich hierdoor stevig in haar vel zitten. Ze kijkt niet negatief terug op haar “zwaardere” periode omdat dit ook de periode was van haar zwangerschap en dat heeft haar het mooiste, puurste in haar leven gebracht.

Kwetsbaar durven zijn

Middels het mood board dat Judith heeft gemaakt en alles wat Judith vertelt, leert Pien Judith steeds beter kennen. Pien vindt het heel bijzonder dat Judith zich zo kwetsbaar durft op te stellen. Het is heel fijn omdat het hierdoor mogelijk is echt een verdieping te maken. In de volgende aflevering vertelt Judith welke begrippen nog meer heel belangrijk voor haar zijn.

KLIK HIER VOOR AFLEVERING 4