Enthousiasme is één van de vele talenten van Judith Peereboom, maar is ook meteen haar valkuil. Door haar enthousiasme raakt ze gemakkelijk het overzicht in haar leven kwijt en merkt ze dat ze onhandig wordt. Judith zit namelijk vol met ideeën en heeft duidelijk behoefte aan richting en structuur om weer in balans te komen.

Pien gaat in deze aflevering in wat dieper in op het belang van een juiste ademhaling om in balans te komen.

Balans

Het is vaak alles of niets in het leven van Judith. Zelf omschrijft Judith dit alles of niets als het dualisme in haar leven. Om haar leven meer in balans te krijgen is ze nu op zoek naar de “middenweg”. Pien merkt dat Judith tijdens het spreken en luisteren haar adem inhoudt en buik vastzet en vooral in haar hoofd zit. Het is tijd voor een ademoefening.

Ademoefening

Judith moet eerst haar hand op de buik van Pien leggen om te voelen wat er gebeurd tijdens het praten. Daarna moet Judith haar hand op haar eigen buik leggen. Pien legt haar hand vervolgens weer op die van Judith om zo de ademhaling van Judith te kunnen sturen. Het is belangrijk om regelmatig adem te halen om nieuwe zuurstof naar de hersenen te laten stromen. Als de hersenen een zuurstoftekort hebben zal dat een gevoel van onrust teweeg brengen. Dit is een oefening waarbij het belangrijk is om te voelen. Jezelf zwaar te maken, stevig staan of zitten kunnen hierbij helpen. Ga niet in je hoofd zitten. Judith krijgt de opdracht om met deze oefening ook thuis aan de slag te gaan.

Volgende aflevering

Juist ademen is goed voor iedereen en niet alleen om beter te kunnen ontspannen en rust te voelen, maar ook om de pittige dingen in je leven beter aan te kunnen. Goed ademen is ook belangrijk om bewust in het leven te kunnen staan, daarom heeft Pien voor Judith een afspraak gemaakt bij een adem coach ter extra ondersteuning. In de volgende aflevering zien we wat dat voor effect heeft gehad en toont Judith haar mood board.

KLIK HIER VOOR AFLEVERING 3