Pauline van Aken, ook wel Pien genoemd van PienTV, is presentator/spreker, trainer en auteur. Lizzy Koster, een ervaren videomaker van Wereldwijven, interviewt Pauline op het Griekse eiland Aegina. Het interview gaat over Pien’s bijzondere weg en hoe ze is omgegaan met een moeilijke diagnose: -mogelijk kwaadaardige borstkanker- in haar rechter borst.

Na drie maanden aan de slag met haar life switch was de grootste van de drie knobbels in haar borst voelbaar zachter, iets kleiner geworden en kon ze het heen en weer bewegen. Dat was een goed teken. Bovendien kon ze weer op haar borsten slapen doordat de Mastopathie (pijnlijke en gespannen borsten) was afgenomen. Ze durfde de biopten die haar waren aangeraden aan. De uitslag was toen: Borstkanker voorstadium op alle drie te plekken, ofwel DCIS. Advies: borstamputatie ter voorkoming dat de kanker kwaadaardig zou worden. Maar was de diagnose a.d.h.v allerlei MRI’s niet eerder kwaadaardig geweest? En geloven jullie niet dat als je kanker hebt dat je het tij kunt keren en de borst weer gezond kunt krijgen? Nee, zeker niet zonder operatie en bestraling. Pfff dat was nog al wat waar Pien mee te maken kreeg. Heel veel vrouwen zullen zich daarin herkennen. Dat gevoel van Wat nu?, verdriet, pijn, misschien wel boosheid en machteloosheid.

Toch heeft Pien gekozen voor een andere weg dan de reguliere weg, waarbij ze wel in contact bleef met de reguliere geneeswijze en behandelaars. In 2 jaar tijd, veel geduld, hard ‘werken’ aan haar gezondheid en 5 MRI’s later, heeft ze haar borst gezond gekregen, zonder medicatie, bestraling, chemo of operatie.

Door Pien’s moed en beslissingen, heeft ze haar beide borsten nog, gezond en wel. Met een mega life switch. Terwijl ze notabene na de diagnose te horen kreeg dat het beter was om op zo kort mogelijk termijn haar borst te laten amputeren. Pien vertelt in alle kwetsbaarheid haar verhaal…

Meer inspiratie en maandelijks een mooie video ontvangen? Klik hier!