Iceman & Icewoman

Juist omdat ik me zo bezig houd met mensen terug in contact te brengen met hun gevoelsleven, ben ik zo gefascineerd geraakt door Wim Hof. Of wel de Iceman genoemd. Op 18 feb 2017 heb ik een zeer inspirerende workshop gedaan bij Naomi Stubbé, psycholoog en gecertificeerd instructeur in de Wim Hof Methode, WHM. Voor mij is zij de Icewoman.

Wim heeft al vele records verbroken door de confrontatie aan te gaan met de kou. Met zijn uitdagingen trekt hij ook de aandacht van wetenschappers wereldwijd.

Iceman Wim Hof

Inmiddels heeft de Iceman in allerlei wetenschappelijke onderzoeken aangetoond waar het menselijk lichaam toe in staat is, zodra je je daar fysiek en mentaal toe zet.

Hoewel Wim Hof het nog altijd als een uitdaging ziet om zijn prestaties te verbeteren, wil hij nu vooral anderen laten inzien welke vele lichamelijke mogelijkheden we onbenut laten. Met de juiste training en oefeningen, gericht op adem en focus, kan iedereen zijn lichaam sterker en weerbaarder maken tegen ziektes.

De docu over Wim Hof en zijn methode die je hier op PienTV kunt zien, is gemaakt door de internationale tak van VICE. Hoewel de makers wat sceptisch aan hun avontuur begonnen, sloeg deze sfeer na een paar dagen drastisch om…Bekijk de docu en wordt net als ik geraakt en geïnspireerd om een keer een WHMtraining te volgen.

Voor meer informatie over de Icewoman, Naomi Stubbé, klik hier