In de overgang komen vrouwen vaak langzaam steeds een beetje aan, waardoor vele denken dat ze overgewicht hebben. Ook Juul heeft last van dit langzame aankomen, terwijl ze juist zo graag haar huidige gewicht vast wilt houden.

De rede voor dit langzame aankomen is dat in de overgang het oestrogeen word opgeslagen in de vetcellen , dat doen de vetcellen omdat er door de eierstokken steeds minder oestrogeen word gemaakt. Toch wilt het lichaam het oestrogeen bewaren, waardoor het eindigt in de vetcellen. Doordat het oestrogeen in het vet zit, denkt het lichaam dat het ook het oestrogeen moet vasthouden. zoals het met het vet ook doet. Hierdoor is er weer minder verbranding, en loopt dus de stofwisseling ook een beetje achter. Ook het buikje wat vaak verschijnt tijdens de overgang is te wijten aan de hormonen, testosteron is hier de boosdoener. Door het testosteron blijven de vetcellen in de buik zitten, met als effect een prachtig buikje.

Juul is een paar jaar geleden 12 kilo afgevallen, maar hoe? Ze heeft gedaan wat de professionals aanraden tegen overgewicht: Minder pasta, brood en rijst. Lekker gezond eten, en vooral kleinere porties. En als ze dan echt moest eten, dan ging ze voor groentes (selderij, paprika, komkommer, etc.). Makkelijk was het niet, Juul vond het erg moeilijk om concequent gezonder te eten en voor de groentes te gaan als snack. Daardoor heeft ze ook langer gedaan over het afvallen. Volgens Pien is dat echter helemaal niet erg, je kan er beter wat langer over doen dan dat je gaat yoyo’en. Naast het gezonde eten is Juul tijdens het afvallen veel gaan bewegen om calorieën te verbranden. Dit bewegen maakte uiteindelijk het eten ook weer makkelijker, omdat je tijdens het sporten niet bezig bent met eten. Je hebt dus minder tijd voor je zwakke momenten.

Ben je benieuwd naar de andere vlogs van Pien & Juul voor LibelleTV? Kijk dan hier.