In deze vlog volgen Pien & Juul een les hormoonyoga bij Ingrid Rijkaart. Maar wat is hormoonyoga? Ingrid legt het uit als een reeks aan oefeningen die samengaan met ademhalingstechnieken, samen zorgt dit ervoor dat de hormoonhuishouding word uitgebalanceerd. Zelf in Ingrid met hormoonyoga begonnen omdat ze bij haar moeder heel veel overgangsklachten voorbij had zien komen, en deze zelf niet wilde.

In de vlog zijn een aantal oefeningen te zien, waarbij op ademhalingsritmes bewegingen worden uitgevoerd. Na afloop van de les voelt Pien van alles in haar lichaam. Juul is zelfs na een bepaalde oefening misselijk geworden. Dat is echter totaal niet erg volgens Ingrid, omdat dat het opschonen van emoties zou betekenen. Daarbij komt dat bij het vaker volgen van hormoonyoga de misselijkheid waarschijnlijk minder zal worden.

Na een les hormoonyoga kunnen vrouwen veel verschillende dingen ervaring. Onder andere misselijkheid (zoals Juul), maar ook huilbuien komen voor. Ingrid merk vooral dat de meeste vrouwen na een les stralendere ogen hebben dan daarvoor.

Ben je benieuwd naar de andere vlogs van Pien & Juul voor LibelleTV? Kijk dan hier.