Pien en Juul laten je in deze vlog zien wat je aan de botontkalking tijdens de overgang kan doen. Wist je bijvoorbeeld dat je tijdens de overgang zo’n 3 tot 4% van het bot in je lichaam per jaar verliest. Dat is natuurlijk een hele hoop! Pien en Juul zorgen daarom dat ze elke dag genoeg calcium binnen krijgen. Zo proberen ze hun botontkalking tot een minimum te beperken. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium houd in dat je 3 porties zuivel per dag zou moeten eten. Denk hierbij aan melk, (geiten)kaas, yoghurt, etc. allemaal goede bronnen voor calcium.

Buiten calcium kan je natuurlijk nog meer doen! Wist je bijvoorbeeld dat vitamine D zorgt ervoor dat calcium in het lichaam heel goed worden opgenomen. Vitamine is onder andere te vinden in vette vis (zoals haring), maar komt ook rechtstreeks van de zon af. Dat wil zeggen, dat het zonlicht ervoor zorgt dat het lichaam zelf de vitamine D aanmaakt.

Door de botontkalking worden de botten natuurlijk ook iets zwakker. Maar gelukkig kun je ook daar wat aan doen. Ga bijvoorbeeld af en toe wandelen (krijg je ook meteen vitamine D binnen), hiermee belast je wel degelijk je botten maar het is geen zware belasting. Uiteindelijk gaat het allemaal om balans, tussen belasting en niet te veel belasting.

Ben je benieuwd naar de andere vlogs van Pien en Juul voor LibelleTV? Kijk dan hier