Pien en Juul vertellen je alles over het stellen van grenzen tijdens de overgang. Vrouwen vinden het aangeven van grenzen, en het goed luisteren naar eigen behoeftes en grenzen over het algemeen erg moeilijk. Tijdens de overgang neemt echter het zorghormoon van vrouwen af. Waardoor het gedrag van vrouwen in de overgang ook veranderd. Gelukkig vergemakkelijkt deze afname ook het aangeven van grenzen!

Het belangrijkst in het stellen van grenzen is dat je blijft (of gaat) luisteren naar je intuitie. Dus als het stemmetje in je hoofd zegt dat het tijd is voor ‘me-time’, luister daar dan gewoon naar! Door minder na te denken over hoe je andere een plezier doet, en goed naar je intuitie te luisteren, word het stellen van grenzen al een stuk makkelijker. Pien doet dit door te kiezen voor rust, ruimte en positiviteit, dat zijn dan ook haar waardes waar ze inmiddels voor staat. Juul geeft haar grenzen voornamelijk beter leren aangeven als het gaat om de alcohol (waar ze bewuster mee omgaat), en haar kinderen.

Het belangrijkst is en blijft: Luister naar dat stemmetje in je hoofd! Op die manier vind je het snelst je rust, en word grenzen stellen makkelijker.

Ben je benieuwd naar de andere vlogs van Pien en Juul voor LibelleTV? Kijk dan hier