Vandaag gaat Pauline leren loslaten. Ze heeft geen vermoeden dat Pien haar mee gaat nemen naar tango leraar, Roland de Nijs.

Je persoonlijke ontwikkeling boosten middels het in contact komen met je gevoelens tijdens een tango les.

Volgen

Tijdens de eerste oefening van de tango les gaat Roland kijken of Pauline hem kan volgen. Ze gaan voorzichtig een stukje “wandelen”. Het is de bedoeling dat ze de muziek gaat voelen en ondertussen Roland blijft volgen. Het lukt haar goed om mee te gaan en de regie uit handen te geven.

Ruimte nemen

Pien is benieuwd hoe Pauline gaat reageren als ze tijdens het dansen “ruimte” zou kunnen voelen zonder dat ze zichzelf beperkt voelt. Pauline mag namelijk ook in het gewone leven wel wat meer ruimte voor zichzelf nemen; voor zichzelf opkomen.

Dansen met je ogen dicht

Pauline heeft gevoel voor de Tango, ze heeft deze nog nooit gedanst maar pakt het moeiteloos op. Dus een kleine opdracht kan ze er dus wel bij hebben. Kan ze ook dansen met haar ogen dicht? Dit om haar nog dichter bij haar gevoel te brengen.

Flow

Na afloop vertelt Pauline dat ze alleen voordat ze de vloer op ging in haar hoofd zat. De verwachting om deze opdracht spectaculair en goed te doen kwam meteen op. Gelukkig kon ze zich al snel totaal overgeven en ervoer ze een heerlijke flow toen ze met haar ogen dicht moest dansen. Het was leuk, ze hoefde niks, ze was totaal opgegaan in het voelen en had eigenlijk ook helemaal geen idee meer wat ze had gedaan. Na het dansen voelt Pauline zich ook echt heel moe.

Gevoel vasthouden

Pien kreeg kippenvel toen ze zag dat Pauline laag in haar lichaam ging zitten, vertrouwen had in haarzelf en de leraar en ze zich vervolgens totaal liet gaan. Pauline wil het heerlijke gevoel om aan niks te hoeven denken graag vasthouden. Ze gaat namelijk de volgende dag op vakantie met man en alle kinderen ….. Pien benadrukt dat Pauline om terug te gaan naar dit gevoel, ze terug moet gaan naar het voelen, naar het contact maken. Ze moet dus niet in haar hoofd gaan zitten maar zich vooral concentreren op haar ademhaling en buik.

Controle loslaten

Tijdens het dansen kwam Pauline totaal uit haar hoofd. Ze kon de controle echt even loslaten. Wat ze wel moet beseffen is dat ze dagelijks bezig moet blijven met het bewust in contact komen met haarzelf en haar gevoel. Wanneer je bewust in contact bent met je jezelf, met je gevoelsleven, zal dat meer vertrouwen geven en leiden tot een harmonieuzer leven.

Hoe gaat het verder?

In de volgende aflevering gaan we kijken hoe het met Pauline is, 3 maanden na haar tango les. Ditmaal heeft Pauline een verassing voor Pien! Nieuwsgierig?

KLIK HIER VOOR AFLEVERING 7