Deze vlog voor LibelleTV gaat over vergeetachtigheid in de overgang. Juul vergeet aan de lopende band dingen, zoals haar sleutels, haar portemonnee, haar smartphone en zelfs regelmatig afspraken. Pien valt in vergelijking met Juul mee, maar heeft periodes gehad (voornamelijke toen ze erg veel werkte en toen haar gezondheid minder was) waarin ze heel erg veel vergat.

In de overgang kunnen de schommelende hormoonspiegel voor een algeheel warrig gevoel zorgen. Daardoor lijkt je geheugen af en toe net een zeef en lopen vrouwen soms de hele dag achter de feiten aan. De ene vrouw noemt het vergeetachtigheid, de ander heeft het over een concentratiestoornis. Maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer: iets onthouden is voor veel vrouwen dan niet meer zo simpel als vóór de overgang.

Juul gaat met haar vergeetachtigheid om door het allereerst te ontkennen (het ligt nou eenmaal niet aan haarzelf), daarbuiten probeert ze er relaxt mee om te gaan en maakt ze zich vooral niet te druk als ze een keer iets vergeet. Pien probeert iets tegen haar vergeetachtigheid te doen door vooral dingen met aandacht te doen, en zich bewust te zijn van wat zij op dat moment aan het doen is. Beide vrouwen proberen ook te zorgen dat ze altijd maar 1 ding tegelijk doen, om zo minder te vergeten.

Er zijn een aantal dingen die je in ieder geval kunt doen wanneer je last hebt van vergeetachtigheid:
– Goed slapen, om te zorgen dat je niet vermoeid raakt
– Bewegen, om je hersenfunctie op pijl te houden
– Puzzelen, om je hersens actief te houden
– Reizen, omdat je dan allerlei nieuwe indrukken opdoet
– Vitamines, zoals: C, B12, Zink, Magnesium en Ginkgo Biloba

En gelukkig is één ding zeker, na de menopauze wordt alles weer beter en schommelen de hormonen niet meer zo.

Ben je benieuwd naar de andere vlogs van Pien en Juul voor LibelleTV? Kijk dan hier