Please assign a menu to the primary menu location under menu

Een aantal weken geleden had ik een gezellige, inspirerende lunch afspraak met mijn liefste vriendin. De eerste “buiten de deur” eet-afspraak, nadat ik had gehoord dat ik waarschijnlijk een gluten- en melk-intolerantie heb. “Waarschijnlijk”, omdat een laatste onderzoek zal uitwijzen welke intoleranties ik precies heb.

– Gastblogger Sandrien Rittershaus-

Volledige rust voor de darmen

Om mijn darmen volledige rust te gunnen en om de nieuwe pre- en pro-biotica plus andere supplementen en vitamines, die ik nu al een aantal weken slik, goed hun werk te laten doen, was het eerste advies om naast het glutenvrij en koemelkvrij dieet ook koolhydraatarm, te gaan eten. Dat is een hele mond vol en ook best wel een hele klus. Zeker voor iemand, zoals ik, die alles lekker vindt en een passie voor koken heeft. Maar, ik heb besloten er geen zwaar “ding” van te maken. Het is wat het is. Als dit mij mee helpt om van mijn klachten af te komen, zoals van de chronische vermoeidheid, de branderige en pijnlijke tong en pijn in mijn lijf, dan heb ik het er echt voor over. Plus een mooie bijkomstigheid is dat ik er kilo’s van afval. In mijn geval best gunstig!

Mijn eerste blog wilde ik dan ook starten met een leuke ervaring die ik graag met je wil delen. Want wat doe je als je uit-eten gaat en vast zit aan een soortgelijk dieet?

Wel of niet uiteten met een glutenvrij, melkvrij en koolhydraatarm dieet?

Na uitgebreid de kaart te hebben bestudeerd, zag ik al vrij snel dat ik eigenlijk niets ervan kon eten. En wat zag het er allemaal lekker uit! Al gauw kwam mijn redder in nood, Stef, een medewerker van Pllek, die mij perfect heeft “begeleid” door de gehele kaart. Ook hij gaf toe dat eigenlijk niets op de kaart voor mij geschikt was. Mijn intolerantie-held kwam met het voorstel om met de chef te overleggen. Hij ging zijn best doen om de chef iets moois te laten maken dat kon voldoen aan de wensen van mijn dieet. Wat fijn! Er werd met me meegedacht.

Durf te vragen!

Even later kwam een prachtig opgemaakt bord op tafel en wat was het puur en lekker! Een heerlijke verse salade met o.a., gegrilde courgettes, tomaat, aubergine puree, granaatappel en makreel. Yammie!

Wat ik in deze eerste blog, speciaal voor PienTV, graag zou willen meegeven is: durf te vragen! Durf te delen met anderen wat je graag wenst. Als je dit op een leuke manier brengt, dan komt er iets moois voor terug. Zie het resultaat op de foto hierboven. En Pllek, een prachtige hotspot in Amsterdam Noord, dank jullie wel!