‘Waarom valt mijn haar uit’ is de korte en mooie persoonlijke film over het hebben van alopecia, met de stemmen van: Enzo Knol (Jimmy), Pauline van Aken (dokter), Thijs van Aken (voice-over) en de kinderen: Lieke, Isabel, Annemarijn, Mees, Enzo en Luca.

Stel je weet niet precies wat alopecia is of je hebt een kind aan wie je wilt uitleggen wat het is, dan kan deze film jou daarbij helpen. Op een hele begrijpelijke en leuke manier word uitgelegd wat alopecia is. Ook is deze film perfect wanneer je kind er een spreekbeurt over wenst te houden.

De Alopecia Vereniging i.s.m. PienTV Productie

De Australische Alopecia Vereniging (NAAF) heeft de film “Why does my hair fall out” gemaakt en ter beschikking gesteld, zodat deze prachtige Nederlandse versie gemaakt kon maken. Nederlands ingesproken en met Nederlandse kinderen.

Na een oproep hebben veel kinderen zich gemeld en uiteindelijk zijn er zes kinderen geselecteerd. Bij deze selectie is rekening gehouden met diversiteit als leeftijd, geslacht en de vorm van deze haarziekte.

Waarom valt mijn haar uit

Vertaling: Annemieke van der Veer
Stemopnames en Audiobewerking: Rens van de Meer van Studio Thrills Music & Sound
Film en Montage: Rolf Hendriksen van Rolenco
Met speciale dank aan John Nieland voor het beschikbaar stellen van locatie film opname en Bink Begemann als productieassistent tijdens de filmopnames.

Abonneer jij je ook op ons PIENTV-KANAAL of lees het verhaal van BaldBarbarella, die zich niet meer schaamt voor haar alopecia.