Gelukkig leven we nu in een wereld waarin de meeste mensen steeds meer het belang van ons gevoelsleven inzien en ervaren. We beseffen dat een wereld waarbij de balans voornamelijk doorslaat naar ons ratio, een arme wereld is.

Gevoel als beste raadgever

Velen kunnen beamen dat de beste beslissingen die we in ons leven nemen gevoelsbeslissingen zijn. We zijn nu eenmaal vanwege ons gevoel veel slimmer dan wij denken. Zelfs wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat ons onbewuste, of noem het ons intuïtieve gevoel, de beste raadgever is.

In contact met je gevoel

Wanneer ik zelf in contact ben met mijn gevoelsleven, voel ik dat ik leef en durf ik meer te vertrouwen op de signalen vanuit mijn lichaam en onbewuste, mijn intuïtieve vermogen.

Wanneer ik daar en tegen los kom te staan van mijn gevoelsleven, geeft dit mij onrust en disbalans. Het komt wel eens voor dat ik een tijd teveel bezig ben geweest met mijn werkzaamheden achter de computer, zoals mails beantwoorden, het werken aan de site, columns schrijven en social media.

Leren schakelen naar je zintuigen

Gelukkig heb ik in de loop der jaren geleerd om anders om te gaan met dit soort momenten van te lang computergedrag. Op tijd mijn computer dichtklappen en een rondje langs de Vecht wandelen, potje tennissen, een lekkere lunch maken, een was wegvouwen, een paar telefoontjes plegen, waarbij het luisteren naar mijn eigen en andermans signalen van belang is om goed in contact te kunnen zijn met elkaar. En bij al die momenten schakel ik zoveel mogelijk naar de signalen die ik via mijn zintuigen binnen krijg. Dus ik neem waar wat ik voel, zie, hoor, ruik en proef. En dat noem ik bewust-zijn!

Ik ben benieuwd wat jij doet om in contact te kunnen zijn met jouw gevoelsleven.

Wil je geïnspireerd worden door al onze vlogs, abonneer je dan op ons youtube kanaal