Pien en Juul bespreken in deze vlog hoe je het praat over de overgang, en hoe je dit makkelijk mogelijk maakt. Zowel thuis, als op de werkvloer.
De ene vrouw vind het fijn om met haar partner over de overgang te praten, zoals Pien. Andere vrouwen hebben niet de neiging om ‘vrouwenkwaaltjes’ met mannen te bespreken en kloppen liever aan bij zussen/moeders en vriendinnen, zoals Juul.

Tijdens de overgang kunnen de klachten soms ook je werk in de weg staan. In dat geval is het van groot belang dat je het er ook op je werk met iemand over kan hebben. Veel vrouwen doen dit echter niet, omdat ze zich dan aanstellers voelen, terwijl dat natuurlijk absoluut niet zo is. Heb jij hier nou ook last van? En wil je er toch graag over praten op je werk? Dan is een goede eerste stap iemand vinden die je vertrouwt op de werkvloer, om het daarmee te bespreken. Dit kan een collega zijn, maar ook bijvoorbeeld personeelszaken. Een vervolgstap zou kunnen zijn dat je bijvoorbeeld naar je leidinggevende gaat om het er daar ook over te hebben. In sommige gevallen nemen werkgevers maatregelen om hun werknemers in de overgang een beetje te helpen, dus het kan ook echt lonen om het bespreekbaar te maken.

Het belangrijkste is: Praat over de overgang! Ook, als het ook maar enigszins kan, op je werk. Want praten over klachten tijdens de overgang, is belangrijker dan je denkt.

Ben je benieuwd naar de andere vlogs van Pien en Juul voor LibelleTV? Kijk dan hier