In deze tijd van het Corona virus is het extra belangrijk om op je leefstijl te letten. Pien & Juul praten met huisarts Tamara de Weijer over de invloed van leefstijl op je gezondheid en Pien duikt in allerlei onderzoeken, waaronder dat van de RIVM en Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Wie naar de huisarts gaat, krijgt vaak medicijnen voorgeschreven. Toch is dat niet altijd nodig. Volgens dokter Tamara, ook bekend als auteur en voorzitter van de Vereniging voor Artsen & Voeding, zijn veel van onze welvaartsziekten eigenlijk leefstijlziekten.

Je leefstijl kun je aanpassen, waardoor je heel veel kwalen kunt voorkomen en ook verschillende kwalen kunnen hierdoor verminderen of zelfs overgaan. Ook sommige overgangskwalen kunnen hierdoor overgaan. Het is voor vrouwen in de overgang namelijk extra belangrijk om op hun leefstijl te letten.

Pien en Juul bezochten de gezondheidsbeurs en daar konden ze met Tamara in gesprek over leefstijlgeneeskunde, wat neerkomt op minder pillen, betere voeding en beweging als medicijn.