Durven

Durf te stralen en spreek de taal van je hart, pas dan kun je anderen inspireren en een verschil maken’.

Mijn naam is Pauline van Aken. Sinds 1992 ben ik werkzaam als presentator, stem en trainer voor TV en het bedrijfsleven. Ik heb ruim 4 jaar gedaan over mijn studie Logopedie/Akoepedie en daarna heb ik mijn stappen in de televisie, radio en theaterwereld gezet. Ik presenteerde voor programma’s zoals SBS6 Hart van Nederland, Actie Nieuws, Start op 6 en Guppie voor de allerkleinsten.

Communicatie- en presentatiespecialist

Omdat ik graag mensen ondersteun in hun persoonlijke ontwikkeling, geef ik nu alweer ruim 20 jaar presentatie en communicatietrainingen aan o.a. radio- en tv-presentatoren, leidinggevenden, woordvoerders, ondernemers en politici. Daarbij word ik regelmatig als spreker en gespreksleider gevraagd door het bedrijfsleven. Inmiddels heb ik 4 boeken geschreven over mijn vakgebied en ben ik bezig met schrijven van het boek: ‘De Kracht van Transparantie, communicatie vanuit je IK’.

Mijn missie

In mijn leven is het me al op jonge leeftijd duidelijk geworden hoe belangrijk het is om goed in contact te zijn met jezelf. Wanneer je dat namelijk niet bent, kun je ook niet in contact zijn met een ander. En wanneer mensen het contact met zichzelf kwijt zijn geraakt, door welke reden dan ook, lopen ze vast in hun persoonlijke ontwikkeling en werk, met alle gevolgen van dien… mentaal, fysiek en emotioneel.

Mijn missie is dan ook: mensen middels bewustzijn (terug) in contact brengen met zichzelf (zoals met hun gevoelsleven en intuïtie) en hen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ben je benieuwd naar de video Being Connected, klik dan op het plaatje.

Schermafbeelding 2014-06-05 om 22.04.15

Visionair

Als ik een idee heb, dan zie ik het vrijwel direct voor me en krijg ik daar enorme energie van. Stap voor stap heb ik inmiddels allerlei ideeën uitgewerkt tot tastbare producten en werkbare projecten. Natuurlijk zijn er ook ideeën inmiddels gesneuveld en heb ik deze losgelaten en sommige staan nog in de ijskast. In ieder geval wil ik graag met al mijn uitgewerkte ideeën mijn missie uitdragen en de wereld een stukje mooier maken.

Alweer lang geleden zag ik in welke type programma’s ik echt wil maken. Programma’s vanuit m’n hart en met passie, met thema’s waarmee ik de kijker een goed gevoel geef. Duidelijk was en is nog steeds dat ik het medium TV wil gebruiken om mensen bewust te maken, wakker te schudden en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.
Zo is PienTV ontstaan, speciaal voor alle vrouwen in NL en België, die hiervoor openstaan.