We zijn een maand verder en Pien is benieuwd hoe het mood board van Pauline eruit ziet. Voor deze opdracht moest ze ZELF gaan VOELEN wat echt bij haar past.

Het blijkt dat het maken van mood board veel heeft losgemaakt.

Toepassen van het geleerde

Het gaat goed met Pauline alleen merkt ze wel op dat het best moeilijk is om de geleerde ademoefening en nieuwe inzichten toe te passen in haar leven. Het omlaag brengen van haar adem is niet in alle “real life” situaties even gemakkelijk. Echter de momenten dat het haar wel lukt ervaart ze als fijn en omschrijft ze “alsof ze verder niks meer nodig heeft”. Ze is zich bewust geworden dat “doorrazen” niet goed voor haar is en alleen tot uitputting leidt.

Mood board

Met trots toont Pauline haar mood board waarin ze heeft kunnen verwerken wat bij haar past op zowel privé als zakelijk vlak. Pien is onder de indruk. Het blijkt dat “harmonie” en “er gewoon zijn” voor Pauline belangrijk zijn. Ingrediënten die goed bij haar passen en zullen leiden tot meer rust en balans.

Status

Ook bij deze opdracht laat Pauline zich eerst leiden door haar gedachten maar ze merkt al gauw dat die niet overeenstemmen met haar gevoel. Deze gedachten representeren meer “het moeten” in haar leven. Pauline ontdekt dat haar hang naar status, het zijn van een succesvolle presentatrice, meteen in haar gedachten voorbij komt. Pien benadrukt dat mensen die verlangen naar status ergens een leegte op te vullen hebben …

Accepteren en loslaten

Het maken van een mood board heeft veel losgemaakt bij Pauline. Ze beseft nu nog meer dat ze niet alleen een geweldige moeder maar ook een geweldige bonusmoeder is. Het is duidelijk geworden dat Pauline meer harmonie en balans in haar leven zal ervaren als ze haar huidige gezinssituatie accepteert en haar ideaalbeelden zoals bijvoorbeeld “het zijn van een succesvolle presentatrice” meer loslaat. Het in contact zijn met haar gevoel blijft een belangrijk aandachtspunt om tot persoonlijk groei en ontwikkeling te komen.

Volgende aflevering

In de volgende aflevering staat Pien nog even stil bij het mood board en het is tijd voor een nieuwe opdracht.

KLIK HIER VOOR AFLEVERING 5