Vast denkpatroon

In de eerste aflevering van Pien.tv maken we kennis met Pauline de Wilde, bekend van o.a. Snow Magazine en Goedemorgen NL. Haar leven omschrijft ze zelf als een positieve chaos en ze ervaart regelmatig gevoelens van moeiheid, onrust en onzekerheid waar ze wat aan wil doen.

Pauline heeft de hulp van Pien, coach voor persoonlijke ontwikkeling, ingeroepen om haar te helpen met het vinden van meer rust in haar leven.

Vaste denkpatronen

Pauline is presentatrice, moeder van 1 zoontje, bonusmoeder van 3 kinderen en is in de afgelopen 4.5 jaar al 5 keer verhuist. Pauline krijgt door de gesprekken met Pien inzicht in de overtuigingen en vaste denkpatronen die haar in de weg zitten. Ze is erg onzeker over het aangeven van haar eigen grenzen en heeft vaak last van een hese en een vermoeide stem met name als er te veel chaos in haar leven is.

Tip: vaker ademhalen

Pauline is al aan de slag gegaan met de praktische tip van Pien om tijdens het spreken vaker adem te halen. Als Pauline nu voelt dat ze moe is, let ze erop dat ze langzamer gaat praten en haalt ze vaker adem (om de 4 à 5 woorden) om zo haar gewoonte om maar door te blijven ratelen te doorbreken. Dit heeft meteen al resultaat opgeleverd! Zo voelt ze zich veel rustiger en meer geaard, daarnaast is ze ook haar stem niet meer kwijtgeraakt ondanks dat ze soms best nog wel moe was.

Bonusmoeder

In de aflevering wordt ook aandacht besteed aan het bonus-moederschap van Pauline. Hoe gaat ze om met het co-ouderschap en de verantwoordelijkheden in een samengesteld gezin met jonge kinderen die niet van haarzelf zijn? Haar vaste denkpatronen kosten Pauline veel energie en bovenal wil ze graag alles goed doen.

Bewustzijn

Pien benadrukt dat het belangrijk is dat Pauline zich ook bewust wordt van haar eigen behoeftes en deze ook ruimte geeft. Net zoals het vaker ademhalen je ook helpt om je meer ruimte te geven. Vragen als: “Hoe voel ik me eigenlijk?”, “Voel ik me wel rustig genoeg?” en “Hoe kan ik bijsturen zodat ik meer rust voel?” zijn erg belangrijk. Pauline vindt dit alles nog moeilijk toe te passen op haar leven; haar hoofd en lijf zijn nog niet in harmonie. Zo moet ze van haar hoofd vaak doorgaan tot het bittere einde, terwijl haar lijf wel al lang heeft aangegeven dat het niet meer verder kan. Belangrijk is dat Pauline meer naar haar lijf gaat luisteren zodat haar batterij opgeladen blijft.

Kwetsbaar zijn

Kwetsbaar zijn is voor veel mensen nog vaak een teken van zwakte en op tijd voor jezelf kiezen vinden ook veel mensen erg moeilijk. Doe je dit echter niet dan kan je in een situatie terecht komen zoals Pauline waar vermoeidheid en onrust een grote rol spelen. Het kan natuurlijk nog erger met mentale en emotionele klachten of zelfs opgebrand raken. Dit alles heeft heel veel impact op jezelf maar natuurlijk ook op je omgeving.

Hoe gaat het verder?

In de volgende aflevering wordt er meer de diepte ingegaan. Pien is benieuwd waar de onrust en vermoeidheid precies bij Pauline vandaan komen.

KLIK HIER VOOR AFLEVERING 2

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van PienTv, schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief en ‘like us’ op Facebook.