Please assign a menu to the primary menu location under menu

Judith is op bezoek bij I Tjing consultant Marcel Dierselhuis. Hij helpt haar in contact te gaan met haar onderbewuste, vertrouwen te hebben in haarzelf en in het goede wat op haar pad komt.

Door soms een stapje terug te doen kun je dingen meer laten ontstaan en kan soms precies het goede op je pad langskomen.

I Tjing

Marcel omschrijft de I Tjing als het advies van een goede vriend. De I Tjing helpt Marcel om kennis uit zijn onderbewuste (en de meeste besluiten komen voort uit je onderbewuste) naar een bewust niveau te brengen. Hierna kan Marcel een dialoog met zichzelf aangaan om te weten welke richting hij op moet gaan en welke keuze mogelijkheden hij heeft.

De vraag

Het doel van de eerste sessie met Marcel is dat Judith een vraag formuleert die hij aan de I Tjing kan voorleggen. Judith heeft zelf moeite om haar vraagstelling helder te krijgen, maar met de hulp van Marcel lukt het. De vraag waar ze uiteindelijk op uitkomen is: Hoe creëer ik een harmonieus liefdeslevens pad? Marcel neemt de vraag mee naar huis en gaat ermee aan de slag.

Actief wachten

Marcel heeft de I Tjing gelegd en tijdens de tweede sessie met Judith heeft hij het advies van de I Tjing met haar doorgenomen. Het advies van de I Tjing was: actief wachten. Dit was bijzonder en iets wat niet in het levenspatroon van Judith aanwezig was. Ze wist überhaupt niet dat je actief kon wachten. Normaal gesproken reageert ze implusief wat vaak tot onhandige beslissingen in haar leven heeft geleid.

Metamorfose

Als Pien Judith na enkele maanden weer ontmoet blijkt er een hoop te zijn gebeurd. Judith heeft een nieuwe look en voelt zich ook anders. Ze heeft het advies “actief wachten” toegepast in haar leven. Ze is alert, scherp en voelt nu eerst heel goed of iets wel de beste optie voor haar is. Het is eigenlijk wachten op het onverwachte en dit blijkt heel goed te werken. Vanaf het moment dat ze actief is gaan wachten zijn er bijzondere dingen gebeurd. Ze heeft een nieuwe baan, maar er zijn meer mooie dingen en mensen op haar pad gekomen. Ze is zelfs een nieuwe liefde tegengekomen, het is nog allemaal pril maar toch! Haar liefdesleven in nu ook meer in harmonie. Omdat deze nieuwe man meer gelijk aan haar is hoeft ze zich niet meer aan te passen. Iets wat haar in eerdere relaties onnodig veel energie kostte.

Openstaan en vertrouwen

Door alles wat er recentelijk is gebeurd ziet Judith de waarde van het leren openstaan en het opbouwen van vertrouwen. Pien merkt op dat Judith veel meer in het NU is, ze heeft een heldere blik, spreekt krachtiger en komt veel meer naar de essentie toe. Ze dwaalt minder af. Judith beaamt ook dat ze de dingen in haar leven nu meer kan overzien. Er is af en toe nog wel de ongeloof of dit allemaal echt is!

Kijk verder

In de volgende en laatste aflevering van deze serie spreekt Judith in het openbaar over haar moederschap en het hebben van een zoon met het syndroom van Down.
KLIK HIER VOOR DE LAATSTE AFLEVERING

1 reactie

Comments are closed.