Pien heeft Judith Peereboom, een alleenstaande moeder van bijna 40 en bekend van o.a. Big Brother, 5 jaar geleden ontmoet tijdens een presentatietraining, alles ging toen goed. De afgelopen maand nam Judith weer contact op en heeft de hulp van Pien ingeroepen om haar leven weer in balans te krijgen om van overleven naar leven te kunnen komen.

Judith heeft het gevoel dat ze “in de mist” zit, Pien is benieuwd hoe deze is ontstaan.

In de mist zitten

In de afgelopen 5 jaar is er een hoop gebeurd in het leven van Judith. Ze is in verwachting geraakt en de relatie met de vader van haar kindje is stukgelopen. Ze is een aantal keren verhuisd, heeft in een verbouwing gezeten, heeft problemen gehad met overgewicht en is nu dus alleenstaande moeder. Dit alles heeft ertoe geleid dat ze niet meer duidelijk heeft wat haar wensen zijn en wat haar missie is. Het alleen zorgen voor haar kindje en het gevoel dat ze soms niet meer weet hoe ze het moet doen hebben er voor gezorgd dat ze nu in een overlevingsmodus leeft. Haar batterij is leeg en ze voelt dat ze “in de mist” zit.

Syndroom van Down

Alexander, het zoontje van Judith, is net 3 geworden en heeft het Syndroom van Down. Judith vertelt dat het hebben van een kindje met Down vooral naar de buitenwereld heel heftig is. Zelf is ze heel blij met hem, hij is fantastisch, maar ze heeft het gevoel dat ze hem continue naar de buitenwereld toe moet verdedigen wat haar veel energie kost. Er leven helaas heel veel vooroordelen over kinderen met down.

Heimwee

“De mist” van Judith wordt ook versterkt door gevoelens van heimwee. Ze woont op dit moment ver weg van de zee, de plek waar ze als kind woonde en waar ze heel graag weer naar toe zou willen.

Rust en balans

Pien maakt Judith bewust van de fase waar ze nu middenin zit. De jaren tussen je 35ste en 42ste is een heel belangrijke fase in je leven. Vragen als: “Wie ben ik?”, “Voelt het goed wat ik doe?”, “Past het bij me?” en “Is dit hoe ik echt mijn leven wil leven?” spelen in deze fase een belangrijke rol. Hier zit Judith dus middenin. In de komende afleveringen gaan we zien hoe Pien Judith gaat helpen om structuur aan te brengen in haar leven. Deze structuur is nodig zodat Judith weer rust en balans in haar leven kan ervaren.

Van overleven naar leven

Judith wil graag van overleven naar een gevoel van leven. Structuur in je leven speelt een belangrijk rol om weer een gevoel van leven te kunnen ervaren. Het gevoel dat je aan het overleven bent komt vooral op als je te veel dingen van jezelf moet of als er teveel pittige dingen tegelijk op je pad komen. Overleven voelt niet vrij, geeft veel onrust en kan zelfs heel zwaar voelen.

Kijk verder

In de komende afleveringen gaan we zien hoe Pien Judith gaat coachen om van overleven naar leven te komen.

KLIK HIER VOOR DE VOLGENDE AFLEVERING